×

Activitatea Cercurilor Științifice

Conferința de bilanț a activităților voluntarilor cercului de terapie ”Tuberculoza nu este o sentință”

I.P. Colegiul de Medicină Cahul acordă o atenție deosebită promovării modului sănătos de viață în rândul populației cât și formării de formatori din rândurile tineretului studios interesați de această problemă.

În acest context voluntarii cercului științifico-practic la medicina internă activ sau inclus în acțiunile Campaniei de informare a populației în vederea profilaxiei tuberculozei, care a înglobat o multitudine de activități pe parcursul acestui semestru, una din ele fiind acceptarea participării în cadrul proiectului ”Consolidarea controlului Tuberculozei în R.M”.

În cadrul zilelor catedrei ”Disciplini terapeutice și chirurgicale”, la data de 04.12.2019 s-a desfășurat Conferința de bilanț a activităților voluntarilor cercului cu genericul ”Tuberculoza nu este o sentință”, unde elevii au prezentat activitățile desfășurate pe parcursul semestrului, informații actuale, date epidimiologice cercetate cu referire la tuberculoză, etc. Conferința s-a finisat cu oferirea fiecărui voluntar a unei diplome de merit și a unui mic cadou din partea organizației nonguvernamentale independentă și non-profit din R. Moldova – Centrul PAS.

Multumim Centrului PAS pentru provocare, și sper că colaborarea aceasta frumoasă va avea continuitate. Noi suntem deschiși și permanent cointeresați înparteneriate de perspectivă!


Thanksgiving Day

Cu ocazia unei din cele mai importante sărbători ale anului din cultura Engleză, Thanksgiving Day, sau Ziua Recunoștinței, în incinta IP Colegiul de Medicină Cahul studenții grupelor AM-22, AM-24 și AM-26 și a cercului de Limba Engleză-LMA, au organizat o expoziție pentru studenți, cadre didactice și personal didactic cu obiectiv de a informa despre cultura si tradițiile țărilor vorbitoare de limbă Engleză. Thanksgiving Day este o sărbătoare anuală de o zi, în care i se mulțumește lui Dumnezeu pentru bogăția recoltei din acel an. Ziua Recunoștinței este sărbătorită în cea de-a patra joi a lunii noiembrie în Statele Unite ale Americii. Pentru americani, Thanksgiving Day este, în primul rând, o sărbătoare a familiei, în care rudele, reunite, sacrifică un curcan în semn de mulțumire pentru anul care se apropie de final.