×

Discipline chirurgicale

Șef  catedră:  Matcaș Olga- profesoară de Chirurgie, grad didactic II

 

Membrii  catedrei:

Brăilă Oxana

Bobeico Vitalie 

Mucerschi Natalia


Problema de studiu pentru anul  2018-2019

Evaluarea-componenta esenţială a procesului instructiv-educativ”


                                                      Zilele catedrei – 2019

În cadrul zilelor catedrei ,,Disciplini chirurgicale”, pe data de 13 martie 2019, Brăila Oxana – profesoară de chirurgie împreună cu elevii grupei AM-36 au organizat Conferinţa teoretico-ştiinţifică: ,,Metode de prevenire a cancerului mamar”. Conferinţa a avut ca obiectiv conştientizarea pericolului reprezentat de această maladie şi a modului în care pot fi depistate primele semne ale bolii, astfel încât să poată fi salvată viaţa acelor persoane diagnosticate cu această boală.

Pe data de 14 martie 2019, în cadrul zilelor catedrei ,,Disciplini chirurgicale”, a fost organizată de membrii catedrei împreună cu elevii AM – 14 Conferinţa la disciplina anatomie pe tema: ,,Rolul celulei în organismul uman”. La Conferinţă au fost discutate întrebările: particularităţile de structură şi funcţiile celulei, diviziunea celulei.

 


4 Februarie Ziua Mondială a luptei împotriva cancerului

La data 4 februarie este marcată Ziua Mondială a luptei impotriva cancerului. În aceasta zi membrii catedrei ,,Discipline chirurgicale” împreună cu elevii gr. AM-47 şi AM-36 au venit cu diferite activităţi, care au avut ca scop – creşterea gradului de conştientizare a cancerului,informarea în legătură cu această boală – prevenire,detectare şi tratament.


Zilele  Catedrei 

La data  7 februarie 2017, a avut loc Conferinţa teoretico-ştiinţifică cu genericul ,,Hemoragia și Hemostaza” organizată de Burlacu Sergiu- profesoar de Chirurgie, împreună cu studenţii grupei AM-35.

Această conferinţă a avut ca scop creşterea responsabilităţii fată de sănătate şi educarea populaţiei în vederea acordării primului ajutor în caz de hemoragii.


 

 

Decada catedrei ,, Chirurgie ”

04.04 – 15.04 2016

 

 

În cadrul decadei, la 5 aprilie 2016, a avut loc Conferinţa teoretico-ştiinţifică cu genericul ,,Acordarea asistenţei de urgenţă în caz de traumatisme” organizată de Covaci Olga – profesoară de Chirurgie, împreună cu studenţii grupei AM-43.

Această conferinţă a avut ca scop creşterea responsabilităţii fată de sănătate şi educarea populaţiei în vederea acordării primului ajutor în caz de traumatisme.